luni, 9 decembrie 2013

Inghetata de cafea

Ingrediente :
1). 6 galbenuşuri
2). 225 g zahar tos
3). 375 g smantana
4). 1 linguriţa de cafea instant 
5). 375 ml cafea preparata

Mod preparare :
a). - Se amesteca galbenuşurile cu zaharul, pana se albeşte compoziţia. În această compoziţie se adauga cafeaua preparata, rece, puţin cate puţin. Se omogenizeaza şi apoi se continua sa se amestece pe baie de aburi, pana cand compoziţia se îngroaşa , cam de consistenţa unui aluat de clătite. 
 Compoziţia nu trebuie să fiarbă pentru ca s-ar tăia. Daca vi se pare că se apropie de punctul de fierbere, se retrage vasul de pe aburi, amestecandu-se în continuare, se mai raceşte puţin şi apoi se pune iar la aburi.
După ce compoziţia sa îngroşat, se lasa sa se raceasca.
b). - Smantana rece se bate puţin şi se adauga treptat în crema de cafea. Amestecul obţinut se pune la congelator în caserole.Pentru a îngheţa se lasă la congelator cam 6 ore !
Pentru intensificarea aromei de cafea, se poate presăra puţina cafea instant în cupa cu îngheţata.

Pofta Buna !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu