luni, 9 decembrie 2013

Prajitura cu visine si zmeura

Ingrediente aluat :
1). 2 oua
2). 50 g amidon
3). 60 g zahar
4). 240 g faina
5). 125 g unt sau  margarina
6). 1 linguriţa rasa de praf de copt
Ingrediente umplutura :
1). 2 oua
2). 100 g zahar
3). 200 g smantana
4). 1 esenţa de vanilie
5). 20 g amidon sau faina
6). 500 g fructe ,,cirese, visine, zmeura, caise''
Mod preparare aluat :
a). - Se pune faina, amidonul şi praful de copt într-un vas, se adauga ouale, zaharul şi untul rece taiat în bucăţele .
Se amesteca bine pana se obţine un aluat ce se pune la rece pentru cel puţin 30 de minute.
Mod preparare umplutura :
a). - Fructele se curata de samburi,
b). - Galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi smantana. Se adauga esenţa de vanilie şi amidonul. Se omogenizeaza compoziţia de gălbenusuri. 
Albuşurile se bat spuma tare şi se adauga peste compoziţia de galbenusuri amestecand uşor !
c). - Intr-o tava detasabila se pune aluatul, acesta  se intinde acoperind şi marginile tavii...peste aluat se pun fructele curatate de samburi şi apoi se toarna compoziţia de oua, smantana şi zahar. Prajitura se coace la foc mediu aproximativ o ora !
O puteti decora cu zahar pudra si zmeura .


Pofta Buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu