sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Pavlova cu ciocolata si visine

Ingrediente bezea :
1). 5 albusuri ,
2). 1 lingura malai ,
3). 250 g zahar tos ,
4). 150 g ciocolata amaruie topita si usor racita .
Ingrediente  umplutura :
1). 300 ml smantana ,
2). 100 ml lichior amaretto ,
3). 250 g mascaprone ,
4). 4 linguri gem de visine sau cirese 
5). 2 lingurite amidon alimentar ,
6). 2 linguri de zahar tos ,
7). 400 g visine din compot sau din visinata, scurse de zeama pe care o pastrezi pentru sirop !
Mod de preparare :
a). - Incinge cuptorul la 140 grade Celsius.
Bate albusurile pana se intaresc, apoi incorporeaza treptat batand  zaharul si malaiul pana cand obtii o bezea lucioasa si usor intarita. Incorporeaza cu grija ciocolata !
b). - Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, apoi toarna bezeaua cu lingura in tava, formand un disc de cca. 20 cm in diametru , in centrul bezelei fa o usoara adancitura.
Coace 2 ore, apoi inchide cuptorul si lasa inauntru sa se raceasca.
c). - Amesteca amidonul si zaharul in siropul de la visine si incalzeste pe foc pana se ingroasa si  lasal la racit. Amesteca la mixer smantana si crema mascarprone pana se ingroasa, apoi adauga amaretto.
Adauga peste bezea visine , gem si sirop !.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu