sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Prajitura cu visine si lichior


Ingrediente bezea :
1). 2 lingurite malai
2). 1lingurita estenta de vanilie
3). 225 grame zahar tos
4). 4 albusuri
5). 1 lingurita cacao, cernuta
6). 1 lingurita otet de vin alb
Ingrediente umplutura :
1). 450 ml frisca
2). 25 grame biscuiti amaretti zdrobiti
3). 400 grame visine in alcool
4). 50 grame zahar pudra

  Mod de preparare :
a). - Incalziti cuptorul , tapetati o tava de copt cu hartie pergament , Intr-un castron mare bateti albusurile cu un mixer pana se intaresc !
  Adaugati treptat zaharul tos pana cand amestecul are un aspect frumos, apoi adaugati cu mixerul otetul, malaiul si vanilia.
   Puneti  cacao deasupra, amestecati de doua ori pana capata un aspect frumos !
b). - Turnati cu lingura bezeaua in tava de copt si intindeti-o bine cu dosul lingurii, cat sa obtineti un cerc de aproximativ 25 de cm.
   Dati la cuptor pentru 1 ora si 30 de minute, apoi inchideti focul si lasati sa se raceasca inauntru. Puneti pe un platou.
c). - Scurgeti ciresele intr-o sita, deasupra unei cratite.
       Firebeti siropul pana scade la aproximativ 4 linguri, apoi lasati sa se raceasca.
d). - In momentul servirii, bateti frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste !.
       Adaugati si lichiorul amareto , daca vreti  amestecati cu mixerul si dati la frigider 10-15 min .!
    Dupa aceea turnati   cu lingura frisca peste bezea, adaugati si visinele iar dupa  stropiti cu putin sirop si presarati cu biscuiti !

Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu