sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Prajitura cu nuca

Ingrediente Blat :
1). 5 linguri de faina
2). 5 linguri de zahar
3). 5 linguri de ulei
4). 5 oua proaspete
Ingrediente Sirop 
1). o cana cu apa
2). 3 linguri de zahar
Ingrediente Crema :
1). 150 g de  nuca
2). 3 linguri de cacao
3). 2 linguri de zahar
4). 100 g de unt
5). 2 linguri de  miere
6). o cana de apa
7). 250 g de biscuiti
Ingrediente Glazura :
1). 2 linguri de cacao
2). 2 esente de rom
3). 4 linguri de zahar
4). 4 linguri de apa
5). 50 g de unt
Mod de preparare blat :
a). - Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile si apoi se adauga uleiul. Se amesteca usor si apoi se pune faina in ploaie.
b). - Amestecul obtinut se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la copt pentru aproximativ 30-40 de minute.
c). - Se face siropul. Cele 3 linguri de zahar se ard, apoi se adauga o cana de apa. Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul caramelizat.
d). - Dupa ce blatul s-a racit, se toarna siropul obtinut peste el.
e). - Se zdrobesc bine biscuitii la masina de carne sau la robotul de bucatarie. Se amesteca biscuitii cu cele 2 linguri de miere, 2 linguri de zahar, 100 g unt, cele 150 g de nuca, cele 3 linguri de cacao si o cana cu apa. In cazul in care nu se poate omogeniza bine cu lingura se poate folosi mana.
 f). -  Crema obtinuta se va aseza peste blat.
Mod de preparare Glazura : 
 a). -  Se face din 4 linguri de apa amestecate cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 50 g de unt si cele 2 esente de rom.
 b). -  Amestecul obtinut se pune intr-o cratita la foc mic si se amesteca tot timpul pana se omogenizeaza ingredientele.
   Glazura se aseaza peste crema. Deasupra se poate presara nuca de cocos .


Pofta Buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu