Ingrediente :
1). 50 g unt
2). 600 g faina
3). 250 g zahar
4). 4 linguri lapte
5). 3 linguri miere
6). 2 oua
7). 1 linguri bicarbonat
Ingrediente Crema :
1). 750 ml de lapte
2). 250 g zahar pudra
3). 3 budinci de vanilie
4). 250 g unt
5). 2 plicuri vanilie
Ingrediente Glazura :
1). 4 linguri apa fiarta
2). 3 linguri cacao
3). 3 linguri ulei
4). 200 g zahar pudra
Mod de preparare :
a). - Ingredientele pentru blat se framanta toate la un loc si se imparte aluatul in 2.
Dintr-o parte se fac 2 foi care se taie in 3 pe lungime, cat foaia e calda.
In cealalta parte de aluat se pune cacao, se intinde si se fac 12 betisoare lungi cat tava si se coc toate odata.
b). - Budinca se fierbe cu laptele, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cuzaharul si 2 vanilii.
Cand budinca e rece se adauga untul frecat cu zaharul si cele 2 plicuri de vanilie.
c). - Se asambleaza prajitura, se pune o foaie, crema, 3 betisoare, crema, 2 betisoare, crema, un betisor si lateral se lipesc cele 2 foi pentru a forma cabana.
d). - Pentru glazura, se amesteca ingredientele, in ordinea specificata mai sus la sectiunea Glazura.
La sfarsit se inveleste prajitura cabana in ciocolata !
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu