sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Rulada cu caramel si portocale

Ingrediente blat :
1). 3 oua
2). 50 g faina alba
3). 100 g zahar tos
4). Coaja de la 2 portocale
5). 50 g fulgi de migdale 
6). O jumatate de lingurita cu praf de copt

Ingrediente umplutura :
1). 100 g ciocolata alba topita
2). 2 ling.lichior Cointreau
3). 200 ml frisca
4). 1 lingurita esenta de vanilie
5). 400 g sos caramel gata preparat
6). 3 portocale curatate de coaja si taiate felii

Mod de preparare :
a). - Incinge cuptorul la 180 grade C.
       Tapeteaza cu hartie de copt o tava de copt . Bate la un loc ouale si zaharul pana se ingroasa . Incorporeaza fainamigdalelepraful de copt si coaja de portocale.
b). - Toarna amestecul in tava si niveleaza. Coacel 15 minute pana creste bine. 
Lasa sa se raceasca in tava 10 minute, apoi rastoarn-o pe hartie pergament cat inca e  calda apoi ruleazo de la capatul scurt.Poti pastra astfel blatul pana e gata umplutura.
c). - Bate frisca pana se intareste usor.
Adauga ciocolatalichiorul Cointreau si vanilia, apoi bate bine pana se ingroasa. Desfa blatul si intinde umplutra dupa intinde doua treimi din caramel si ruleazal.(restul il pastrezi pentru ornat) !
Mutal pe un platou de servit si acoperal cu feli de portocale si stropestel cu restul de caramel.
Vor rezulta 6-8 portii , gata in doar 35 minute !

Pofta Buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu