sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Prajitura cu branza, lamaie si stafide

Ingrediente :
1). 5 oua 
2). 50 g unt proaspat
3). 275 g zahar pudra
4). 1/2 lingurita de praf de copt
5). 50 g faina
6). 150 ml smantana dulce
7). o lingura zahar pudra
8). 75 g stafide 
9). 3 linguri cu zeama de la o lamaie
10). 40 g coaja rasa de la o lamaie
11). 450 g branza de vaci proaspata scursa bine

Mod de preparare :
a). - Se preincalzeste cuptorul 10 minute inainte de a coace prajitura. Se unge cu ulei o forma pentru blat de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.
b). - Se freaca untul spuma, cu 50 g de zahar, se incorporeaza apoi faina, un ou si praful de copt stins in zeama de lamaie.
c). - Se amesteca bine si se pune compozitia in tava de copt. 
Se separa galbenusurile si albusurile de la cele 4 oua ramase.
d). - Folosind un robot de bucatarie sau un mixer se amesteca bine branza pana rezulta o crema fina, se adauga treptat galbenusurile si zaharul, pe urma faina ramasa, coaja si zeama scursa de la lamaie.
Se amesteca din nou iar apoi se incorporeaza in acest amestec smantana si stafidele, omogenizand bine.
e). - Se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza, amestecand usor, in compozitia de branza, care se va turna apoi in forma de copt, peste aluat.
Se pune prajitura la cuptor pentru o ora. In cazul in care prajitura se inchide prea repede la culoare, se va acoperi cu o coala de hartie.
f). - Cand este gata, se opreste focul si prajitura se lasa sa se raceasca in cuptor 2 sau 3 ore.
Cand prajitura este complet rece, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar iar  apoi se poate orna cu  coacaze sau  afine  !

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu