1). 7 oua
2). 10 linguri de zahar
3). 5 linguri de apa
4). 12 linguri de faina
5). 1 varf de lingurita sare
6). 2 linguri cacao
Ingrediente crema :
1). 1 cana de zahar
2). 2 linguri de cacao
3). un pachet de unt
4). 3 oua proaspete
Ingrediente sirop :
1). 200 ml cafea
Ingrediente Glazura :
1). 5 patrate de ciocolata menaj
2). 5 linguri cafea
Mod de preparare blat :
a). - Se bat bine albusurile cu zaharul, se adauga sarea si 5 linguri de apa.
a). - Se bat bine albusurile cu zaharul, se adauga sarea si 5 linguri de apa.
b). - Se adauga cacao si galbenusurile iar la final se adauga faina.
c). - Se omogenizeaza amestecul cu mixerul. O tava pentru copt se tapeteaza cu faina si se toarna in ea compozitia de mai sus.
e). - Se da la copt pentru 20 de minute.
Crema :
a). - Se omogenizeaza bine ouale cu zaharul si cacao, se pun apoi pe baie de aburi si se fierb pana se caramelizeaza crema.
a). - Se omogenizeaza bine ouale cu zaharul si cacao, se pun apoi pe baie de aburi si se fierb pana se caramelizeaza crema.
b). - Untul se bate spuma separat.
c). - Dupa ce se raceste crema se adauga peste unt si se omogenizeaza bine.
c). - Dupa ce se raceste crema se adauga peste unt si se omogenizeaza bine.
Blatul, dupa ce s-a racit se taie in 2 felii pe orizontala si se insiropeaza bine. Se umple cu crema cele 2 parti. Deasupra se toarna glazura si il puteti orna cu fulgi de ciocolata sau bomboane !
Pofta Buna !
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu