vineri, 29 noiembrie 2013

Prajitura cu mac, nuca de cocos si crema de ness


Ingrediente: 
1). 2 linguri apa
2). 10 oua
3). 50 g mac
4). 6 linguri faina
5). 2 plicuri de ness
6). 1 praf de copt
7). 150 ml lapte
8). 150 g nuca de cocos
9). 500 g zahar
10). 300 g margarina sau unt
     
     

Mod preparare blat :
a). - Se separa 8 oua  . Albusurile se bat cu 200 g zahar , 2 linguri de faina ,un praf de copt , 50 g mac si 150 g nuca de cocos !.
Cand este batut bine amestecul, se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt.
Preparare foaie doboş :
a). - 2 oua se bat bine cu 2 linguri de apa, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si se da la copt.
Preparare Crema :
a). - Cele 8 galbenusuri ramase de la blat se amesteca cu 300 g de zahar, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte si se fierb pe aburi.
b). -  Se ia crema de pe foc, se lasa la racit iar cand este rece se amesteca 300 g margarina sau unt.
Deasupra prajiturii se poate rade si ciocolata !

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu