vineri, 29 noiembrie 2013

Prăjitură cu foi de napolitane

Ingrediente foi dobos :
1). 4 ouă 
2). 4 linguri de apă
3). 8 linguri de zahăr tos
4). 8 linguri făină
Ingrediente prima crema :
1). 5 oua
2). 500 g zahar
3). 250 g margarina
4). 250 g nuca macinata
Ingrediente a-2-a crema :
1). 4 oua
2). 8 linguri zahar
3). 2 linguri cacao
4). 1 plic capucino
5). 250 g margarina
Preparare foi dobos :
 a). - Se separa ouale, se bat albusurile cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile apoi cele 4 linguri de apa si faina. Se fac 2 foi si se dau la copt.
Preparare Crema 1 :
a). - Se amesteca pe aburi 5 galbenusuri cu 200 grame de zahar pana se ingroasa.  Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. 
b). - Separat, 300 grame de zahar se vor carameliza si apoi se adauga 250 grame de margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca zaharul. Se aduga apoi 250 grame de nuca macinata.
c). - Se ia amestecul de pe foc si se adauga acestuia amestecul de galbenusuri cu zahar, rece.
Cremă obtinuta se pune între două foi de napolitană.
Preparare Crema 2 :
a). - 4 oua se bat pe aburi cu 8 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si un plic de capucino. Cand e rece se adauga 250 gr de margarina bine frecata.
Mod de aranjare :
1). o foaie  de doboş
2). jumatate din crema a doua

3). foile de napolitană umplute cu crema 1 - crema de nuca
4). jumatate din crema 2
5). a doua foaie de doboş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu